top of page

i hold space for you to be you

Soms wil je gewoon gedragen worden. Magie gebeurt wanneer we samen ruimte maken om te verstillen en vertragen.

Luisteren naar ons lichaam en de kracht van zachtheid ervaren. Aandacht voor de ademhaling en de sensaties in het lichaam opmerken.

The Space Within-0691_edited.jpg

Dagretraite 
Relax & Reset met restorative yoga 

De Relax & Reset retraite is een dag waarbij we ruimte maken om te vertragen, te landen en te verbinden met onszelf. Een uitnodiging om te ontspannen en ontladen via yoga, mindfulness en ademwerk. Een moment om helemaal tot jezelf te komen, een dag van pure zelfzorg in een rustgevende setting met gelijkgestemden.

 

Relax & Reset retraite is iets voor jou als je:

• Nood hebt in een dag volledig in teken van jezelf

• Wilt verdiepen in restorative yoga en het reguleren van je zenuwstelsel

• Tijd en ruimte wilt maken om te vertragen, te landen en diep te verbinden met je lichaam


Voor wie?
Voor elke vrouw die klaar is om te verstillen, voelen en verbinden met zichzelf.

​​

DATA: Zaterdag 28 september 2024
09u30 tot 17u30 

​​The Space Within, Mechelen

​​

Inschrijven: via de website van The Space Within -> link 

17970549829446840_edited_edited_edited.jpg

Relax & Reset ceremonie
met Restorative yoga

om te ontspannen en herstellen 
om te vertragen en verstillen

door bewust te ademen in restoratieve yoga

Een avond van ruimte voor jou om helemaal aanwezig te mogen zijn, om een diepere verbinding aan te gaan met je lichaam, je innerlijke wereld en daarmee een zorgzame, liefdevolle band met jezelf aan te gaan.

In vertraging en verstillen, voelen en ontdekken waar de mogelijkheden liggen en waar de grenzen zijn.   

De nadruk ligt op het ontspannen, diepe rust, verzachten, herstellen van je zenuwstelsel en vertragen en gedragen worden. Met elke uitademing ruimte geven aan wat er is. 


Een sessie waarbij we starten met meditatie, ademhalingsoefening en restoratieve yoga, een weldoende savasana bliss met drukpuntmassage en holistic pulsing. 

Na de sessie is er een korte deelronde en thee. 


**

 

DATA in MECHELEN 
​The Space Within, Mechelen
13/9, 11/10, 8/11, 13,12 


19u30 tot 21u30

Inschrijven: via de website van The Space Within -> link 

Yin yoga

Yin yoga vergroot de mobiliteit en soepelheid van gewrichten. 
Een meditatieve yogavorm die ‘ruimte’ in ons lichaam geeft. De houdingen zijn passief en tegelijk intensief omdat ze lang worden aangehouden, gewoonlijk twee tot vijf minuten. In plaats van de spieren worden op die manier de sterke vezels in het bindweefsel opgerekt en gestimuleerd. 

Ondanks dat Yin Yoga een zachtere vorm van yoga is biedt het toch voldoende uitdaging voor je lichaam en geest.

Een uitnodiging in observeren, vertragen, luisteren naar de wijze signalen van je lichaam en je laten leiden naar een diepere niveau van zelfbewustzijn en herstel. 

trauma sensitieve yoga 

Vaak vergeten we ons lichaam in de reis op weg naar onszelf. Onderweg komen we veel obstakels en uitdagingen tegen en we maakten hierin vooral keuzes met ons hoofd. De gevolgen van deze keuzes zijn niet alleen opgeslagen in ons geheugen, maar ook in iedere cel van ons lichaam.

Een trauma sensitieve yoga sessie leer je hoe je spanning kan loslaten en ontladen. Herstel van energie staat centraal waarbij je tools aangereikt krijgt hoe je met spanning en stress kunt omgaan. Hoe sensaties in het lichaam te herkennen en herstellen.
In een subtiele flow van zachte, ontspannende en toegankelijke houdingen. Een sessie dat bijdraagt tot herstel van trauma en zelfregulering van het gehele systeem. In een veilige omgeving leer je stapje voor stapje het lichaamsbewustzijn te vergroten, met als doel het lichaam in toenemende mate als veilig, voorspelbaar en als middel tot zelf-regulatie te ervaren.
De belangrijkste instrumenten zijn interoceptie en het zelf actief maken van keuzes.

​​

Deze manier van werken leidt tot empowerment en het ontwikkelen van het besef dat je zelf invloed kan uitoefenen op wat je doet en hoe je je daarbij voelt.

bottom of page