MIJN YOGASTIJLEN

HATHA YOGA

In de Hatha lessen werken we met de balans tussen inspanning en ontspanning. Je ontwikkelt een krachtig lichaam terwijl je tegelijkertijd ontspanning kunt toelaten. De combinatie van verschillende houdingen en ademhalingsoefeningen maakt dat je geest tot rust komt en je lichaamshouding verbetert en spanningsklachten verzachten.


Een Hatha yogales bestaat uit houdingen (asana’s), ademhalingstechnieken (pranayama) en een eindontspanning (savasana).

20210613_051048.jpg

YIN YOGA

In de Yin yoga richten we ons niet op het versterken van je spieren, maar juist op het ontspannen hiervan.
Door je spieren te ontspannen bereik je het bindweefsel, gelegen in de diepere lagen van je lichaam. Bindweefsel versterkt en verlengt zich langzamer dan spierweefsel, vandaar dat Yin Yoga poses tussen de drie en vijf minuten worden vastgehouden.


Yin yoga geeft diepe ontspanning, stimuleert je meridianen en organen en leert je ruimte ervaren in je lichaam.

20210616_054009.jpg

YIN -YANG YOGA

Yin-Yang is een combinatieles die bestaat uit een actieve zonnegroet uit de Hatha Yoga. Het hele lichaam wordt getraind en de focus ligt op een diepe gecontroleerde ademhaling, flexibiliteit en kracht. Daarnaast worden zittende en liggende houdingen uit de Yin Yoga aangenomen. Een rustige, langzame yogastijl die wordt gekenmerkt door veel stretching. Je blijft een aantal minuten passief in een bepaalde houding liggen en sluiten de les af in een ontspanningshouding.

20210613_051111.jpg

RESTORATIVE YOGA

Restorative yoga is een diepe relaxerende stijl van yoga. 

Een van de belangrijkste kenmerken van Restorative Yoga is het gebruik van ‘props’: materialen zoals een (meditatie-)kussen, dekens, oogkussentjes of blokken. In elke houding zoek je naar een zo’n comfortabel mogelijke ondersteuning, zodat je je volledig kan overgeven aan de houding.

Wanneer je in een houding bent, ligt de nadruk op het openen van het lichaam, niet op het stretchen van bepaalde gebieden. 
Het is voor iedereen toegankelijk en ook vooral geschikt om met yoga kennis te maken. 

20210613_051136.jpg